زبان آلمانی یکی از زبان های رایج دنیا به حساب می آید که بیشتر از ۱۰۰ میلوین نفر در کشورهای مختلفی همچون آلمان، اتریش و سوئیس از آن به عنوان زبان رسمی و در بیشتر از ۱۰ کشور دیگر نیز به عنوان زبان های دوم (غیر رسمی) استفاده می شود. این زبان از ریشه زبان های هندو اروپایی و یکی از شاخه های زبان ها ژرمنی غربی قلمداد می شود و در اتحدادیه اروپا بیشترین استفاده را دارد. بعد از زبان انگلیسی زبان آلمانی به عنوان دومین زبان اسناد علمی شناخته شده است و در محیط اینترنتی نیز بعد از انگلیسی و روسی رتبه سوم را دارد.

تاریخچه زبان آلمانی

به دلیل آنکه زبان آلمانی به همراه زبان انگلیسی، هلندی و اسکاندیناوی از خانواده زبان های هندواروپایی و از شاخه های زبان های ژرمنی هستند تقریبا دارای تاریخ مشابهی می باشند. در زبان آلمانی در طول تاریخ هموار دو لهجه این زبان ثابت بوده که با نام لهجه های آلمانی بالا و آلمانی پایین شناخته می شوند اما از نظر تغییرات و تاریخی زبان آلمان سه دوره کهن، میانه و مدرن را پشت سر گذاشته است.

دوره کهن 

قدیمی ترین متون نوشته شده و پیدا شده به زبان آلمانی مربوط به ۷۰۰ سال بعد از میلاد بر می گردد که معمولا با لهجه های مختلف در موقعیت های جغرافیایی مختلف نوشته شده اند که در آن زمان لهجه علیا و سفلا خوانده می شده است. این لهجه ها همچنان که گفته شد در طول تاریخ حفظ شده به صورتی که امروه لهجه علیا یا بالا را با نام لهجه ساکسونی می شناسند و لهجه سفلا یا پایین به قسمت های باواریایی، اطریشی و فرانگونیایی تقسیم شده است.

بیشتر آثاری که از این دوره به جا مانده مربوط بهمتون مذهبی است که توسط کلیساها و صومعه ها نوشته شده اند و با توجه به نفوذ امپراطوری روم به این مناطق، زبان آنها نیز تاثیرات زیادی از زبان لاتین گرفته است.

دوره میانه

این دوره که از سال های ۱۱۰۰ تا ۱۷۰۰ به طول انجامیده زبان آلمانی رشد زیادی کرده و تاثیرات زیادی نیز از زبان فرانسه گرفته بود چرا که در جنگ های صلیبی با هم متحد شده بودند. البته در این دوران قسمت جنوبی و شمالی آلمان متون متفاوت را به تحریر درآوردند. قسمت جنوبی معمولا متون ادبی و حماسی به دلیل جنگ هایی که درگیر آن بودند و قسمت های شمالی هم به متون اقتصادی و تجاری روی آوردند.

از سال ۱۶۰۰ به بعد زبان آلمانی شکل امروزی را به خود گرفت و توسعه زیادی پیدا کرد که مارتین لوتر نقش بسیار پررنگی در این توسعه ها داشت و اختراع دستگاه چاپ کمک بسیار زیادی کرد تا آثار لوتر به سرعت تکثیر شود و همین امر باعث شد که کتاب های دستور زبان آلمانی همانند نحوه نگارش لوتر تنظیم شود

دوره مدرن

در سال ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ میلادی فرم نوشتاری مارتین لوتر به عنوان زبان استاندارد آلمان برای تمام کشور به صورت رسمی پذیرفته شد. نویسندگان بزرگی همچون گوته و شیلر کمک بسیاری به کامل شدن این زبان کردن و به گونه آن را اعتلا بخشیده اند که تا به امروز و پس از ۳۵۰ سال هنوز تغییرات زیادی در آن صورت نگرفته است و فرهنگ لغات زبان آلمانی همچنان ثابت بوده و لغات کمی به آن اضافه شده هرچند که لغات زیادی از زبان های فرانسه، انگلیس و آمریکا در همان سال های ابتدایی وارد این فرهنگ شده بود.

ویژگی های زبان آلمانی

زبان آلمانی در اصل دارای ۲۶ حرف است که ۴ حرف دیگر هم در بعضی موارد در آن استفاده می شود. این زبان بعد از زبان های آسیای شرقی مانند چینی و ژاپنی و به صورت همرده با زبان روسی می تواند جزء زبان های سختی است که فارسی زبانان می توانند آن را یاد بگیرند. البته کسانی که به زبان انگلیسی آشنایی داشته باشند می توانند روند یادگیری خودشان را آسان ترکنند. ساختار گرامری این زبان از گرامر انگلیسی سخت تر و پیچیده تر است. در کل این زبان دارای ویژگی های منحصر به فردی است که به شکل زیر می باشند:

  • زبان آلمانی بر خلاف زبان فارسی و انگلیسی یک زبان جنسیت محور است به این معنی که یک اسم می تواند مونث، مذکر و یا خنثی باشد
  • جمع بستن اسامی برخلاف زبان فارسی و انگلیسی در این زبان قاعده خاصی ندارد و شما باید جمع اسامی را یاد بگیرید
  • زمان ها در این زبان مشابه زبان انگلیسی است و زمان های کامل در فارسی معادلی ندارند
    زبان آلمانی با زبان فارسی واژه های مشترک بسیار کمی دارد
  • در این زبان صفات هم صرف می شوند که قاعده مشخصی هم دارند اما آشنایی دقیق با آنها می تواند پیچیده باشد
  • زبان آلمانی یک زبان حال محور می باشد و نحوه بیان جملات و کلمات می تواند معنی آنها را نغییر بدهد
  • برخلاف زبان فارسی و انگلیسی در زبان آلمانی مفعول در جمله جایگاه مشخصی ندارد و فقط از طریق حالت آن می توان تشخیص داد
  • فارسی و آلمانی هر دو ریشه از زبان های هندواروپایی دارند اما به شکل امروزی بسیار متفاوت هستند

کاربردها و مزایای یادگیری زبان آلمانی

یادگیری هر زبان دومی می تواند مزایا و کاربردهای بسیاری برای افراد داشته باشد و اگر این زبان، زبان آلمانی باشد که به عنوان یکی از درآمدزاترین زبان های دنیا شناخته می شود می توان انتظار داشت که کاربردهای بسیار برای شما داشته باشد. از جمله مهم ترین مزایای یادگیری زبان آلمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

یادگیری زبان آلمانی

یادگیری زبان آلمانی برای شغل و تجارت

مهم ترین و اصلی ترین شریک اقتصادی کشور ایران در اتحادیه اروپا کشور آلمان می باشد و یکی از بزرگ ترین قطب های صنعتی دنیا می باشد بنابراین یادگیری زبان آلمانی که در تمام دنیا آن را زبان علم و صنعت می دانند می تواند دریچه تازه ای به روی شما از نظر شغل و کار باز کند

یادگیری زبان آلمانی برای تحصیل

امروزه تقریبا تمامی دانشجویان ایرانی تمایل دارند که تحصیلات تکمیلی خودشان را در کشورهای پیشرفته و دانشگاه های مطرح دنیا ادامه بدهند و آلمان و سوئیس و اتریش از محبوب ترین مقاصد دانشجویان می باشد پس بلد بودن زبان رسمی این کشورها می تواند امتیاز بزرگی برای هر دانشجویی به حساب بیاید.

یادگیری زبان آلمانی برای ادبیات و موسیقی و هنر

در این مورد همین بس که بدانیم زبان آلمانی زبان مشاهیری همچون گوته، نیچه، کافکا، موتزارت، بهتوون، باخ، فروید و انیشتین است که تمام بشریت به نوعی مدیون آنها هستند و خواندن و درک آثار آنان به زبان اصلی می تواند لذتی توصیف نشدنی را به ما بدهد.

یادگیری زبان آلمانی برای تدریس و اهداف جهانگردی

بیشترین جهانگردان و گردشگرانی که از کشورهای اروپایی وارد ایران می شوند از کشور آلمان می باشند بنابراین دانستن زبان آنان می تواند بسیار مفید باشد. همچنین تدریس به زبان آلمانی می تواند یک شغل مناسب و درخور توجه باشد.

یادگیری زبان آلمانی برای ورود به دنیای جدید

همانطور که گفته شد زبان آلمانی بعد از انگلیسی دومین زبان متون ادبی، تاریخی، علمی و اقتصادی است و سومین زبان رایج در اینترنت می باشد که نشان از اهمیت بالای آن می دهد و آشنایی با آن یک دنیا جدید را برای شما ایجاد می کند.

مدت زمان یادگیری زبان آلمانی

فاکتورهای بسیاری در تعیین مدت زمان یادگیری هر زبانی دخیل هستند که مهم ترین آنها میزان آشنایی آولیه فرد با زبان، میزان نزدیکی زبان مادری فرد با زبان جدید (به عنوان مثال یک فرد انگلیسی زبان قطعا زبان آلمانی را بسیار سریع تر از زبان چینی یاد می گیرد)، روش های و متدهای آموزشی مورد استفاده، میزان تمرین فرد و اساتید و دوره هایی که استفاده می کند هستند بنابراین نمی تواند مدت زمان دقیقی برای یادگیری زبان آلمانی تعیین کرد مگر آنکه تمامو موارد ذکر شده به شیوه ایده آلی فراهم باشند.

هزینه های یادگیری زبان آلمانی

برای تعین هزینه های نیز باید موارد و فاکتورهای بسیاری را مد نظر قرار داد. به عنوان مثال دوره هایی که استفاده می کنید، اساتیدی که می خواهید از آموزش آنها بهره ببرید، منابع و روش های تدریس و مدت زمانی که صرف یادگیری می کنید همگی در هزینه های شما دخیل خواهند بود.

تدریس خصوصی زبان آلمانی

امروزه آموزشگاه های بسیاری هستند که خدماتی مانند تدریس خصوصی دارند. این روش آموزش به دلیل مشغله های امروزی می تواند یکی از بهترین روش های یادگیری زبان آلمانی باشد. آموزشگاه زبان سروش دانش با داشتن سابقه ای دو دهه ای در حوزه آموزش زبان های خارجه یکی از بهترین آموزشگاه های تهران به حساب می آید که به صورت تضمینی دوره های خصوصی را برای زبان آموزان برگزار می کند.

از مهم ترین ویژگی های ان آموزشگاه می توان به امکان تدریس در منزل، بهره گیری از جدیدترین و به روز ترین متدهای آموزشی، استفاده از اساتید با سابقه و مجرب خانم و آقا، اخذ آزمون های تعیین سطح رایگان و قسط بندی شهریه ها به منظور رفاه بیشتر زبان آموزان می باشد .

Rate this post