آیا زبان ترکی استانبولی سخت است؟ زبان ترکی دارای چه ویژگی هایی است؟ هزینه تدریس خصوصی زبان ترکی استانبولی چقدر است؟ مزایای یادگیری زبان ترکی استانبولی چیست؟ پاسخ این سوالات را در متن زیر خواهیم یافت.

زبان ترکی استانبولی به عنوان یکی از رایج ترین زبان های زنده دنیا شناخته می شود که تقریبا ۱۰۰ میلیون نفر گویشور در سراسر جهان دارد که از آن به عنوان زبان های اول و دوم بهره می برند. این زبان به دلایل مختلفی در بین زبان آموزان ایرانی محبوبیت بالایی دارد. این زبان در کشورهایی مانند ترکیه، بلاروس، مقدونیه، قبرس شمالی، یونان، جمهوری آذربایجان، کوزوو، رومانی ، عراق، چین و چندین کشور دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

زبان ترکی در اصل زیر مجموعه زبان اُغوز غربی و اُغوز است که از تبار زبان های ترکی هستند. این زبان به شکل های ترکی عثمانی و استانبولی بوده که شکل اول آن منقرض شده است و شکل استانبولی آن امروزه دارای گویش هایی مانند ترکی کارامانلی و ترکی قبرسی است. این زبان ابتدا از منطقه ترکستان چین پدیدار شده است و توسط دولت بزرگ عثمانی گسترش پیدا کرده است.

تاریخچه زبان ترکی استانبولی

با توجه به اسناد، تاریخ و آثار مکشوفه، زبان ترکی قدمتی در حدود ۸۵۰۰ سال دارد و ریشه آن به زبان ترکی منطقه اغوز غربی برمی گردد. این زبان که از زبان های گروه آلتا و از خانواده زبان های اورال – آلتا است در مناطق بالکان و حاشیه های دریای خزر مورد استفاده قرار گرفته است و امروزه به عنوان یکی از پرکاربردترین زبان های دنیا شناخته می شود. زبان ترکی استانبولی در اواخر قرن ۱۱ و اوایل قرن ۱۲ توسط حکومت سلجوقیان به منطقه آناتولی ورود پیدا کرد و در طول تاریخ، حوادث و جنگ های مختلف باعث شده است که تغییرات زیادی داشته باشد و زبان هایی مانند زبان های عربی، فارسی و فرانسوی تاثیرات زیادی بگیرد.

در اوایل قرن ۱۹ میلادی کشور ترکیه استقلال خود را به صورت رسمی اعلام کرد و از اولین اقداماتش جایگزین کردن الفبای لاتین به جای الفبای عربی بود که پس از گذشت ۵ سال، دستور این زبان نیز اصلاحات زیادی را متحمل شد و حروف جدیدی به این الفبا اضافه شد که نوشتن و خواندن آنها به صورت فونتیک بود. زبان ترکی استانبولی تغییرات زیادی داشته به گونه ای که تاریخ آن را می توان به ۶ دوره مختلف تقسیم کرد:
۱. دوره پروتور ترک که دوره اول بود.
۲. دوره ترکی مادری به عنوان دوره دوم شناخته می شود.
۳. دوره سوم که با نام دوره ترکی قدیم شناخته می شود و از قرن ۸ تا ۱۱ به طول انجامید.
۴. ترکی میانه به عنوان دوره چهارم شناخته می شود و حدود ۷ قرن مورد استفاده قرار گرفت.
۵. دوره نوین که در قرن های ۱۹ و ۲۰ استفاده شد، دوره پنجم بود.
۶. ششمین و آخرین دوره زبان ترکی استانبولی با نام دوره مدرن در قرن اخیر مورد استفاده قرار گرفته که میراث آتاتورک برای ترک ها به شمار می رود.

میزان سختی زبان ترکی استانبولی و ویژگی های آن

یادگیری هر زبان جدیدی می توان مشکلات و سختی های خاص خودش را داشته باشد و چالش های تازه ای در مقابل ما قرار دهد اما زبان ترکی استانبولی در مقایسه با زبان هایی مانند زبان های آسیای شرقی و کشورهای اروپای شرقی خیل ساده تر است برای فارسی زبانان که دلیل آن هم داشتن ویژگی های خاص است که تقریبا نزدیکی و قرابت زیادی با زبان فارسی دارد. از ویژگی های شاخص این زبان می تواند موارد زیر را بیان کرد:
• ساختار جمله بندی زبان ترکی مانند زبان فارسی است و به صورت (فاعل، مفعول و فعل) است. البته جایگاه واژه ها در زبان ترکی می تواند متغیر باشد.
• حروف اضافه در زبان ترکی پس از اسم ها می آیند.
• ترکی استانبولی مانند تمامی زبان های ترکی دیگری دارای تطبیق آوایی است.
• در زبان ترکی حرف تعریف وجود ندارد.
• نحوه صرف کردن فعل ها در زبان ترکی مانند زبان فارسی است و در حالت ها و شمارش ها با فاعل خودشان مطابقت دارند.
• اسامی در این زبان دارای ۶ حالت دستوری هستند و با یک پسوند خاص به اسم متصل خواهند شد.
• در زبان ترکی جنسیت وجود ندارد که همانند زبان فارسی است و ضمیر سوم شخص مفرد نیز مانند زبان فارسی برای مونث و مذکر یکسان است.
• این زبان مانند تمامی زبانهای دیگر ترکی یک زبان پیوندی است
• الفبای زبان ترکی دارای ۲۹ حرف است و از نظر دستوری و ساختاری تفاوت ها زیادی با زبان ترکی آذربایجانی دارد، هرچند که ریشه یکسانی دارند
• ترکی استانبولی یکی از ۳۵ زبان ترکی است که از زبان های ترکی تبار گرفته شده اند
• این زبان در سال ۱۹۸۲ به صورت رسمی و قانونی به عنوان زبان رسمی کشور ترکیه انتخاب شده و امکان تغییر آن نیز وجود ندارد.
• در کشور قبرس شمالی نیز زبان ترکی استانبولی در کنار زبان یونانی به رسمیت شناخته شده است.
• زبان ترکی تاثیرات زیادی بر زبان های دیگر دنیا گذاشته است که از مهم ترین آنها می توان به زبان صربی، زبان فارسی و زبان یونانی اشاره کرد که در هر کدام بیشتر از ۲۰۰۰ واژه ترکی استفاده می شود.
• این زبان بر اساس گزارشی از موسسه AMT در سال ۲۰۰۲ توانسته تاثیرات زیادی بر زبان های اروپایی مانند انگلیسی، آلمانی، ایتالیایی و اسپانیایی بگذارد.
• بسیاری از زبانشناسان دنیا مانند «هرمن وانبری» این زبان را حتی از زبان عربی کامل تر و بالاتر می دانند.

آیا زبان ترکی استانبولی سخت است؟

مزایا و کاربردها یادگیری زبان ترکی استانبولی

یادگیری هر زبانی غیر از زبان مادری به عنوان زبان دوم، سوم و حتی چندم می تواند جذابیت های بسیاری داشته باشد و چالش های جدیدی را برای ما به وجود بیاورد و کاربردهای زیادی داشته باشد زبان ترکی نیز از این قاعده مستثنی نیست و حتی شاید بیشتر از هر زبانی در دنیا برای ایرانیان مفید باشد چرا که ایران و ترکیه مرزهای مشترک دارند و نزدیکی زیادی از نظر جغرافیایی به هم دارند. از مزایای و کاربردهای یادگیری زبان ترکی استانبولی موارد زیر را می توان عنوان کرد:

تاثیر یادگیری زبان ترکی استانبولی در سفر و گردشگری

کشور ترکیه به عنوان یکی از محبوب ترین کشورهای توریستی جهان شناخته می شود که دارای انواع جاذبه های فرهنگی، تاریخی و طبیعی بسیار زیادی است به گونه ای که مبنای اصلی اقتصاد این کشور بر پایه صنعت توریسم است. ایرانیان زیادی سالانه قصد سفر به این کشور را دارند تا با تاریخ و طبیعت و فرهنگ کهن آن آشنا شوند و اگر با زبان رسمی این کشور آشنایی داشته باشند قطعا لذتی چندین برابری را تجربه خواهند کرد

تاثیر یادگیری زبان ترکی استانبولی در مهاجرت و تحصیل

علاوه بر جاذبه های توریستی، کشور ترکیه در چندین سال گذشته به مقصد محبوبی برای بسیاری از ایرانیان برای زندگی تبدیل شده است و سالانه افراد زیادی هستند که اقامت این کشور را اخذ می کنند. همچنین ترکیه به دلیل داشتن دانشگاه های معتبر زیاد و فاصله نزدیک و هزینه های تحصیل مناسب یکی از مقاصد تحصیلی مطلوب دانشجویان است. آشنایی با زبان رسمی این کشور می تواند در موفقیت و پیشرفت هر دو دسته افراد تاثیر بسزایی داشته باشد.

تاثیر یادگیری زبان ترکی استانبولی در کسب درآمد

همانطور که گفته شد زبان ترکی از زبان های خارجه محبوب ایرانیان است و افراد زیادی خواهان یادگیری آن هستند بنابراین اگر فردی بر این زبان تسلط داشته باشد و قصد خروج از کشور را نداشته باشد می تواند از تدریس خصوصی این زبان شغل و آینده کاری مطمئنی و منبع درآمدی عالی داشته باشد.

تاثیر یادگیری زبان ترکی استانبولی در شغل و تجارت

یادگیری این زبان می تواند برای افرادی که قصد دارند در کشورهای ترک زبان به حرفه ای مشغول شوند و یا به تجارتی روی بیاورند می تواند زمینه ساز موفقیت و پیشرفت آنها باشد و کمک زیادی به آنها بکند. امروزه سرمایه گذاری در کشورهای دارای پتانسیل مورد توجه تاجران بزرگ دنیا و ایران قرار گرفته است که ترکیه نیز به واسطه پتانسیل بالای خود مقصد خوبی به نظر می رسد.
• یادگیری زبان ترکی استانبولی می تواند در هوشیارتر شدن ذهن نیز موثر باشد و دریچه ای به یادگیری زبانهای دیگر ترکی باشد که شباهت زیادی باهم دارند

مدت زمان و هزینه لازم برای یادگیری زبان ترکی استانبولی

شرایط مختلف و زیادی در تعیین مدت زمان یادگیری هر زبانی دخیل هستند که مهم ترین آنها میزان آشنایی اولیه فرد با زبان، روش های و متدهای آموزشی مورد استفاده، هوش و سن و سال زبان آموز، میزان تمرین فرد و اساتید و دوره هایی که استفاده می کند، زمان و مکان تدریس و میزان نزدیکی زبان مادری فرد با زبان جدید (به عنوان مثال یک فرد انگلیسی زبان قطعا زبان فرانسوی را بسیار سریع تر از زبان ژاپنی یاد می گیرد) هستند بنابراین نمی تواند مدت زمان دقیقی برای یادگیری زبان ترکی استانبولی تعیین کرد.

برای تعین هزینه ها باید به مواردی مانند نوع دوره های مورد استفاده، اساتیدی که می خواهید از آموزش آنها بهره ببرید، روش و شیوه آموزش (روش تدریس خصوصی یا عمومی) منابع و روش های تدریس و مدت زمانی که صرف یادگیری می کنید همگی در هزینه های شما دخیل خواهند بود.

آموزشگاه تدریس خصوصی زبان ترکی استانبولی

تدریس خصوصی به عنوان مهمترین، بهترین و پربازده ترین روش آموزش زبان های خارجه شناخته می شود از این رو آموزشگاه های زیادی در این حوزه مشغول فعالیت اند و خدمات خودشان را به زبان آموزان ارائه می کنند. تدریس خصوصی به دلیل مشغله های امروزی می تواند بهترین روش یادگیری زبان ترکی استانبولی باشد. آموزشگاه سروش دانش با داشتن سابقه ای ۲۰ ساله در حوزه آموزش زبان های خارجه، با بهره بردن از اساتید برجسته و با سابقه، استفاده از بهترین و جدیدترین شیوه های آموزشی و به صورت تضمینی دوره های خصوصی را برای زبان آموزان برگزار می کند.

از مهم ترین ویژگی های این آموزشگاه می توان به امکان تدریس در منزل، استفاده از اساتید با سابقه و مجرب خانم و آقا، بهره گیری از جدیدترین و به روز ترین متدهای آموزشی ، اخذ آزمون های تعیین سطح رایگان و قسط بندی شهریه ها به منظور رفاه حال بیشتر زبان آموزان می باشد .

۳/۵ - (۹ امتیاز)